Data şi locul naşterii:12 noiembrie 1991,
Târgu Mureş, România.
Expoziţii personale :
2007 – Expoziţie de icoane, Casa Municipală de
Cultură „Mihai Eminescu”, Târnăveni
2008 – Expoziţie de icoane, Casa Municipală de
Cultură „Mihai Eminescu”, Târnăveni
Este crescut în Leagănul de copii Târgu Mureş, până la vârsta de 10 ani şi 8 luni. De la această vârsta, este înfiat de doamna Seci Steluţa din Târgu Mureş, care şi dânsa a provenit de la orfelinat. După câţiva ani, mama adoptivă moare de cancer, Ionică rămânând iarăşi singur. Ajunge din nou în Centrul de Plasament Târgu Mureş. Clasele I - IV le urmează
Începând cu clasa a V-a este transferat la Casa de tip familial nr. 2 Târnăveni, la familia Sânc, unde mai sunt şi alţi copii proveniţi din Centrul de Plasament Târgu Mureş. În cadrul acestei “Mari Familii” de
Este un copil cuminte, ascultător, educat. Cunoaşte noţiuni profunde de religie. Învaţă bine la şcoală, ajută părinţii “adoptivi” cu ce poate. Împreună cu ceilalţi copii din plasament fac curat în casă, în curte, dau de mâncare şi au grijă de animale.
Frecventează în permanenţă biserica, mergând la slujbe.
În data de 12 noiembrie 2007, de ziua sa de naştere, este botezat, de către Părintele Preot ortodox Gligor Eugen, la biserica “Sfânta Treime” din protopopiatul Târnăveni.
Anul acesta, după absolvirea celor 8 clase gimnaziale, Ionică Seci a fost admis prin examen de admitere la seminarul Teologic din Alba Iulia, unde va studia tainele teologiei.
Ionică este unul din elevii speciali al Atelierului de Artă Plastică “A96”. A făcut mari progrese, asimilând cu uşurinţă informaţiile date, transpunându-le în practică.
Paleta sa este plină de lumină, integrându-se spre o cromatică aparte. Artistul crede în ceea ce vede, filtrând imaginea, redând prin tuşe clare, viguroase, elementele constante ale compoziţiei. Raportul dintre lumină şi volum este deschis, nelimitând spaţiul. Sensul şi suportul lucrărilor sale se îmbină perfect, ducând cert spre o expresivitate ireductibilă.
Are o voce deosebită, cântând şi la instrumente de suflat, “Blokflote”. Din punctul meu de vedere, după absolvirea seminarului teologic ar putea urma Institutul de Pictură Bisericească, având astfel o profesie deosebită, aducătoare de satisfacţii spirituale şi profesionale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu