Judit Szabó


Data şi locul naşterii : 3 decembrie 1989,

comuna Mica, judeţul Mureş, România.

Studii: 2 ani elevă la Şcoala de Arte şi Meserii

“Constantin Brâncuşi” din Târnăveni.

Membră, de peste 8 ani, a Atelierului de Artă

“A96” al Casei Municipale de Cultură “ Mihai Eminescu”

din Târnăveni, clasa Prof. Artist Plastic Iuliu Moldovan.

2008 Elevă în anul III la Liceul de Artă din

Târgu Mureş.

Judit a venit la atelierul “A96” la vârsta de 9 ani, fiind elevă în clasa a III-a. La acea dată a fost vernisată prima ei expoziţie de grafică, desen şi sculptură din materiale neconvenţionale.

Expoziţii:

1999 – 1 iunie: Prima expoziţie personală de grafică, desen, pictură şi sculptură, la vârsta de 9 ani – atelier “A96” – Casa Municipală de Cultură “ Mihai Eminescu”

2000: Salonul de iarnă al Artelor – Pictură – Casa Municipală de Cultura “ Mihai Eminescu”.

2001: Expoziţie de grup a Atelierului de Artă “A96” – “Anotimpurile” – Foaierul Mare al Casei de Cultură “ Mihai Eminescu”.

2002: Expoziţie de grup a Atelierului de Artă “A96” – “Portret” – Casa Municipală de Cultură “Mihai Eminescu” din Târnăveni.

2006: Expoziţie personală de pictură - Casa Municipală de Cultură “Mihai Eminescu” din Târnăveni.

2006: Expoziţie de grup – “Ziua Francofoniei” – “ Centenarul Cezanne” – (expune 20 de lucrări de pictură dedicate marelui Maestru Francez)

2007: Expoziţie personală umanitară – Foaierul Mic al Casei de Cultură “Mihai Eminescu” din Târnăveni. Deşi este de o condiţie materială modestă, vernisează o expoziţie cu vânzare pentru a ajuta copii cu dezabilităţi de la Asociaţia Catarsis. Banii rezultaţi din vânzarea lucrărilor au fost donaţi asociaţiei sus amintite.

2007: Expoziţia de grup “ Remember A96” – întâlnirea de 10 ani a membrilor Atelierului de Artă Plastică “A96”.

2007: Este admisă prin concurs la Liceul de Artă Târgu Mureş.

2008: Salonul artelor plastice, Casa Municipală de Cultură „Mihai Eminescu”, Târnăveni

După absolvirea a 2 ani la Şcoala de Arte şi Meserii „Constantin Brancuşi” Tarnăveni, a fost admisă pentru examenul de aptitudini la Liceul de Artă, cu condiţia de înscriere în anul I, astfel pierzând doi ani de studii. Este singurul elev al Liceului de Artă de când acesta s-a înfiinţat, care a renunţat la doi ani din viaţă pentru artă.

Judit este unul dintre elevii speciali al atelierului “A96”, fiind un fenomen.

Paleta sa este plină de lumină, integrându-se subtil spre o cromatică fovă. Artista crede în ceea ce vede, filtrând imaginea, redând apoi aproape instantaneu prin tuşe clare, viguroase, elementele contrastante ale compoziţiei. Culoarea sa pluteşte deasupra unor armonii convenţionale. Încearcă a dezvolta sensul semnului plastic. Raportul dintre volum şi lumină este deschis, nelimitând spaţiul. Sensul şi suportul lucrărilor sale se îmbină perfect, ducând cert spre o expresivitate ireductibilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu